Cap de setmana amb pòquer de concerts a Terrassa

Post-folk, rumba, country i sonoritats urbanes: aquests quatre estils de música tan diferents han format el variat menú de concerts d’aquest cap de setmana a Terrassa.

Dissabte el vespre el Teatre Principal va acollir l’actuació de Maria Arnal i Marcel Bagés. Ja fa tres anys que van publicar el disc «45 cerebros y 1 corazón», un àlbum que els ha portat per tot el món i que ha arribat a Terrassa amb temes que la cantant i el guitarrista situen en un híbrid entre la cançó d’autor i la innovació electrònica.

També dissabte al vespre però a la Fred Astaire, els Dr. Basilio oferien un repertori de rumba fusió: el conjunt encapçalat per Juan Carlos Rojas va convèncer el públic amb composicions càlides que, sempre amb la rumba com a referent, es passegen sense complexos per àmbits teòricament dispars com poden ser el reggae, el funk, el jazz i el flamenc.

Al mateix escenari, però diumenge al migdia, canvi total de registre amb els Allwoods: Genís Sobrado, Pepo Figueras i Roc Alemany ofereixen un country ben autèntic que ja ha seduït el segell discogràfic estatunidenc TWH Records. En el mateix concert també va actuar-hi l’home orquestra Sergi Estella.

I per acabar de rematar el cap de setmana, diumenge al vespre joventut i música urbana a la Nova Jazz Cava, en un díptic format per Yudi Saint X i Kids from Mars. Dos artistes que estan deixant de ser emergents per convertir-se en confirmació: Yudi Saint X ja ha col·laborat amb el terrassenc Lildami i Senyor Chen, mentre que els Kids from Mars compten amb dos EPs publicats sense tenir encara la majoria d’edat.