Tòfol Martínez Blues Band en concert

Cap de setmana de blues i ritmes llatins al “Jazz a la Fresca”

La Nova Jazz Cava engega el segon cap de setmana del 25è Cicle de “Jazz a la Fresca”, amb dos concerts al Pati Exterior. Divendres 12, a les 22 h, el guitarrista Tòfol Martínez pujarà a l’escenari acompanyat per una banda de grans noms del gènere. L’actuació promet un repertori de blues, amb temes dels últims àlbums i nous avançaments del grup.

L’endemà, dissabte 13, serà el torn del contrabaixista canari Martín Leiton. Acompanyat pel seu quartet, Leiton presenta un so singular. Sobretot, hi destaca el diàleg rítmic entre els membres de la banda: Santi de la Rubia al saxo, Toni Saigi al piano i Andreu Pitarch a la bateria. Així, presentaran el seu últim treball, Caravana (2023). Aquest combina ritmes llatinoamericans amb influències africanes, donant una personalitat singular al disc.

El Cicle d’estiu al Pati continuarà amb Carole Alston Quintet el 19 de juliol. L’endemà serà el torn de Gili & Romaní Hot Jazz Cats (20 de juliol). I, finalment, Eddie Henderson & Steve Davis Quintet (26 de juliol) tancaran el Cicle. A més, cada dijous hi ha Jam Sessions a l’interior de la Nova Jazz Cava, on les noves generacions de músics tenen l’oportunitat de mostrar el seu talent.

El “Jazz a la Fresca” celebra la seva vint-i-cinquena edició amb un total de set concerts a l’exterior de la Nova Jazz Cava, oferint una variada estètica jazzística amb propostes nacionals i internacionals. Les entrades es poden adquirir anticipadament a través del web de Jazz Terrassa.