Cap de setmana de celebració del Dia d’Andalusia a l’espera de la 1a Fira de Germanor de Terrassa

La comunitat andalusa de Terrassa ha celebrat un any més el dia de la seva terra. Divendres 28 de febrer es commemoraven 40 anys de la constitució d’Andalusia com a comunitat autònoma i a Terrassa això significa dues tradicions: l’ofrena floral i la trobada a la Masia Els Bellots. Però aquest any se’ls afegirà una tercera: la Fira de Germanor que la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa, la CEAT, ha preparat pel cap de setmana que ve.

Dissabte a la tarda regidors de totes les formacions polítiques presents a l’Ajuntament van acompanyar la CEAT en l’ofrena floral a la plaça d’Andalusia. Davant un centenar i mig d‘assistents, la banda musical de San José de Albrucena va interpretar els himnes d’Andalusia i de Catalunya entre altres peces del seu repertori.

I diumenge era el torn del Dia de la Convivència a la Masia Els Bellots, on es troben entitats andaluses vingudes d’arreu de Catalunya. Com és habitual, diverses personalitats polítiques van deixar-s’hi veure, com la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la diputada del Partit Popular al Congrés dels Diputats, María de los Llanos de Luna. Totes dues van coincidir a elogiar la iniciativa de la Fira de Germanor.

El Dia de la Convivència a Els Bellots és un acte organitzat per la Federació d’Entitats Andaluses de Catalunya, la FECAT.