Cap de setmana de portes obertes als museus en les Jornades Europees del Patrimoni

Aquest cap de setmana, els museus de Terrassa se sumen a les Jornades Europees del Patrimoni programant horaris de portes obertes amb diverses activitats. Aquest any sota el lema “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”, Europa commemora tres dies dedicats a activitats relacionades amb els museus, els nous temples de la preservació cultural del segle XXI. Els museus municipals com el Castell Cartoixa de Vallparadis, les Esglésies de Sant Pere, la Casa Alegre de Sagrera i també La Torre del Palau, tindran les portes obertes a tothom amb entrades gratuïtes avui divendres, dissabte i diumenge.

L’Associació de Veïns del Centre de Terrassa ofereix l’activitat “Terrassa, vila i paisatge”, un recorregut per la vila medieval amb pujada inclosa a la Torre del Palau. També es farà un recorregut per a infants de 3 a 6 anys, per descobrir “En Genís, l’hipopòtam prehistòric de Vallparadís”. Per la seva banda l’activitat més destacada del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, a la Rambla, organitza unes passejades per les voltes de l’edifici, a la teulada de l’antic Vapor Aymerich, Amat i Jover.

Aquí durant el cap de setmana també hi haurà tot un seguit d’activitats gratuïtes per a un públic familiar. Diumenge es farà un matí de swing, un taller per intruduir-se als primers passos d’aquest ball amb música de Jazz. Amb les Jornades Europees del Patrimoni es vol apropar i aprendre a salvaguardar la riquesa patrimonial del país. Activitats que permeten descobrir els llocs històrics o l’arquitectura industrial i monumental. A més d’aprendre a apreciar tota la resta de patrimoni que en l’actualitat preserven, conserven i difonen els museus.