Cap oferta de diàleg de Salut a deu dies de la vaga de metges

El Departament de Salut ignora als metges catalans després de la convocatòria de vaga a la Sanitat pública pels dies 25 i 26 de gener. Els metges denuncien que no han rebut cap resposta ni intent de negociació, des de que el col·lectiu va anunciar l’aturada ara fa dos mesos, per tal de donar temps al Departament a trobar una solució al conflicte.

El sindicat majoritari entre els metges reclama més inversió al sistema públic per millorar l’atenció sanitària a la població i les condicions laborals dels professionals. L’organització diu que hi ha metges que reben fins a 60 visites en un dia, o que d’altres tenen fins a 10 consultes programades a la mateixa hora.

A més, fa trenta dies que els procediments quirúrgics acumulen les llistes d’espera més altes de la història del país, segons el sindicat de metges. D’altra banda Metges de Catalunya alerta que perilla el relleu generacional ja que en els propers deu anys es jubilaran 9.000 metges i la majoria de joves llicenciats miren una sortida laboral a l’estranger.