Els Capgrossos llueixen als aparadors, per dinamitzar el comerç i promoure la festa dels capdidats

Des del divendres 17 de maig fins el dissabte 1 de juny de 2024, 23 dels 44 Capgrossos de Terrassa es colaran als aparadors de les botigues del centre.

L’Associació de Nans i Capgrossos, en col·laboració amb Terrassa Centre, ha llançat una iniciativa que consisteix en la col·locació de capgrossos als aparadors dels comerços associats.

Aquesta acció té tres objectius principals. Per una banda es vol dinamitzar el comerç local. Així, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és donar suport als establiments de Terrassa Centre. Actuen com a reclam visual i atractiu, convidant als ciutadans a descobrir les botigues participants.

La iniciativa també vol donar visibilitat a aquestes figures, una part essencial de la cultura i tradició de Terrassa. Col·locar-los als aparadors dels comerços és una manera de mantenir viva aquesta tradició. També es vol apropar-la als ciutadans, especialment als més joves i als visitants que potser no coneixen aquesta part del patrimoni cultural local.

El tercer objectiu és la promoció de la festa dels capdidats, que se celebrarà el dia 1 de juny a la plaça Vella. Aquest any serà un esdeveniment històric, ja que tots els 44 capgrossos de la ciutat es reuniran per ballar junts a la Plaça Vella. La presència de capgrossos als comerços és un recordatori  d’aquesta cita important al calendari festiu de Terrassa.

Les dues entitats conviden a visitar les botigues participants, gaudir de la presència dels capgrossos i acompanyar-les a la festa dels capdidats, l’1 de juny a la plaça Vella.