Càritas destina un habitatge social a sis joves sense sostre

Sis joves immigrants sense papers podran viure, a partir de la propera tardor, en aquest pis del carrer Gutemberg. Ho faran gràcies al projecte d’habitatge social que ha impulsat Càritas Diocesana de Terrassa. Compta amb tres habitacions, menjador, cuina, lavabo i una terrassa.

Els sis joves, d’entre 18 i 25 anys, provenen del projecte Vivim de Càritas on, a través de l’hostaleria, adquireixen competències i recursos. La idea és que hi estiguin de forma transitòria. Tindran un contracte d’un any i estaran acompanyats per un educador social, que els ajudarà en el dia a dia, en les normes de convivència i en la resolució de conflictes. El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha beneït aquest divendres l’habitatge.

Càritas ha aconseguit aquest pis gràcies a una cessió de Les Darderes, les Franciscanes Missioneres. És el primer pis d’aquestes característiques que l’ONG té a la ciutat, juntament amb un altre habitatge destinat a dones que viuen en situació de vulnerabilitat.

El tinent d’alcalde Noel Duque ha traslladat el compromís de l’Ajuntament que els nois i noies que visquin en aquest pis també es beneficiïn del projecte 360 que ajuda a joves sense llar a assolir la seva integració i emancipació.