Càritas detecta cada cop és problemes per accedir a un habitatge

L’accés habitatge és un problema cada cop més creixent en les persones que atén Càritas Diocesana de Terrassa. L’informe del 2021 de l’ONG, que cobreix 53 municipis del Vallès Occidental i Oriental, indica un 43% de les persones ateses no disposen d’un habitatge digne. El 14% viu de relloguer, un 9% estan acollides en cases de familiars o d’amics i un 5% no té habitatge.

Càritas explica que a Terrassa trobar un pis per un dels seus usuaris que el necessiti és pràcticament impossible i que s’acaban pagant habitacions a particulars que, en ocasions, poden arribar a demanar fins a 500 euros.

Càritas Diocesana de Terrassa va atendre el 2021 28.086 persones. Continuen sent majoritàries les atencions a famílies i adolescents (49%), un 17% de les quals són famílies monoparentals.

L’ONG alerta que l’impacte de la pandèmia ha estat major a les llars sense ingressos i que les persones me´s vulnerables són també aquelles que més pateixen les conseqüències del canvi climàtic i l’emergència habitacional.