Càritas Diocesana de Terrassa surt al carrer per la Jornada Mundial dels Pobres

Aquest diumenge 19 de novembre s’ha celebrat, per primer lloc, la Jornada Mundial dels Pobres, decretada pel papa Francesc com a fruit de l’Any de la Misericòrdia. En aquest sentit, Càritas Diocesana de Terrassa ha mobilitzat més de 2.300 voluntaris pels carrers de les ciutats i pobles de tota la diòcesi, amb gran participació de joves de les parròquies, moviments, escoles, agrupaments i esplais.

A la Catedral de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses i el isbe auxiliar, Mons. Salvador Cristau, s’ha fet ressò del servei als més necessitats de la societat. El Bisbe ha seguit de prop la mobilització de gent pels carrers Diverses pantalles situades a l’atri de la Catedral oferien informació del desenvolupament de la iniciativa a totes les parròquies de la diòcesi, tant al Vallès Oriental com al Vallès Occidental.

La diòcesi de Terrassa celebra les VI Jornades Transmet de formació
El cap de setmana la diòcesi de Terrassa ha organitzat les VI Jornades Transmet de formació per a preveres, religiosos i laics. El tema de reflexió ha estat “La comunicació i les noves tecnologies al servei de la Nova Evangelització”.

Dissabte, a Sant Cugat del Vallès, va tenir lloc la conferència inicial a càrrec de Mons. Ginés Garcia Beltran, Bisbe de Guadix- Baza i President de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la Conferència Episcopal Espanyola, que va tractar la importància creixent de les noves tecnologies com un escenari nou per a l’evangelització que, tot i els riscos i dificultats, pot propiciar l’encontre personal i comunitari amb Jesucrist. També va reflexionar sobre la importància d’una veritable formació per tal de comunicar, que a cada parròquia haurà d’haver un equip de comunicació, i que és necessari “fer-ho des de l’autenticitat, l’honestedat, la responsabilitat i la veritat”.

A la tarda es van desenvolupar tres taules rodones simultànies sobre les noves tecnologies aplicades a la família, a l’ensenyament i a la parròquia. Durant el dia, més de 500 persones participaren en els actes programats.

Diumenge va coincidir amb la Jornada Mundial del Pobre decretat pel papa Francesc.