Càritas impulsa un hort comunitari a Les Fonts

Des del 2013 Cáritas impulsa un projecte d’hort comunitari per oferir formació en horticultura ecològica i assolir hàbits laborals, per a persones amb risc d’exclusió social, sobretot persones migrades. Després d’èpoques amb diferent sort, també a causa de la pandèmia, el projecte es consolida amb la gestió comunitària de set persones i tres voluntaris.

Cada dimarts l’assemblea d’usuaris decideix els productes que cultivaran i es reparteixen les tasques que es faran durant la setmana. També tenen 9 gallines per a l’autoconsum. L’hort comunitari, cedit a l’entitat, segueix la línia de suport amb els més vulnerables amb qui habitualment treballa Càritas.

Aquesta setmana el servei d’emprenedoria de l’Ajuntament ha visitat l’hort situat a la Font de la Bòbila, a Les Fonts, per oferir col·laboració municipal. Entre usuaris i voluntaris es respira un aire de sincera col·laboració i de satisfacció per la feina feta. Tots els productes de l’hort en el qual hi col·labora la cooperativa Tarpuna, són per a l’autoconsum i de moment cobreixen bona part de les necessitats dels usuaris i els seus familiars.