Carlos García-Cuenca

Carlos García-Cuenca, renovat fins a Los Ángeles 2028

El seleccionador espanyol femení d’hoquei herba, Carlos García-Cuenca, ha renovat fins el 2028, segons ha comunicat la Federació Espanyola de Hockey (RFEH). El nou contracte amplia les seves responsabilitats i contempla la dedicació exclusiva. Això significa que el tècnic gallec deixarà la banqueta de l’equip masculí del RC Polo a final de temporada.

García-Cuenca es va fer càrrec de la selecció el passat mes de setembre, agafant el relleu d’Adrian Lock. Amb les RedSticks va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de París d’aquest estiu i l’objectiu de la RFEH és liderar el nou projecte per al proper cicle olímpic. Els Jocs al 2028 seran a Los Ángeles.

Carlos García-Cuenca

Carlos García-Cuenca, durant l’últim stage a Terrassa

“És la persona ideal per afrontar els diferents reptes que tenim com a federació, començant per la Hockey Nations Cup de Terrassa i els Jocs Olímpics. És la persona ideal per liderar el projecte de l’hoquei femení en els propers anys, incrementar el nostre rendiment a tots els nivells i seguir creant un equip competitiu i guanyador per al següent cicle olímpic”, ha assenyalat el president de la RFEH, Santi Deó.

Pes dins la selecció

Les responsabilitats de García-Cuenca aniran més enllà de les banquetes. Treballarà conjuntament amb la direcció esportiva de l’ens federatiu, formarà part en l’execució de l’estratègia per fer créixer l’hoquei espanyol i formarà entrenadors d’equips de categories inferiors. Tanmateix, coordinarà accions amb entrenadors i directors esportius de clubs de la Lliga Iberdrola i supervisarà els diferents Centres d’Alt Rendiment.

El seleccionador ha manifestat “sentir-me molt feliç i content amb aquest nomenament. És una responsabilitat enorme, però estic molt motivat i amb ganes d’iniciar aquest nou projecte. Aquest nomenament és el resultat d’un treball d’equip, no individual”.

[Font imatge: RFEH]