Carme Oriol

Carme Oriol és la nova degana del Col·legi d’Advocats de Terrassa

L’advocada Carme Oriol és des del desembre la nova degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats Terrassa (ICATER)  Pren el relleu d’Ignasi Puig al capdavant de la institució. Així ho ha estat anunciat el Consejo General de la Abogacía Española.  

Ignasi Puig va estar dos mandats al capdavant del Col·legi. Durant aquests 8 anys va fer una important tasca en l’àmbit de la defensa dels dret humans i d’apropament de la institució a la ciutadania.

La nova degana  estat escollida en no presentar-se cap altre candidatura. El passat 22 de desembre va prendre possessió del càrrec. 

És una de les tres deganes escollides recentment, també han estat nomenades Esther López Ferreras a Sant Feliu de Llobregat i Ana Martín García a Zamora. Amb elles són a 20 els Col·legis que tenen una dona al capdavant d’un total de 83.

Vol centrar-se en  avaluar i fer costat a la gent  en la actual situació de crisi tant residencial com social. també  vol posar el focus en la millora de la visió que la ciutadania te de l’advocacia

Carme Oriol era fins ara la diputada 2a de de l’òrgan col·legiat. També ha estat elegit com a vicedegà Jaime Sales, com a diputada 3a Mireia Labarias i com a diputat 6è Jordi Estape. Elisabeth Planas serà la bibliotecària i Joaquim Colomer el tresorer.

Carme Oriol

Perfil professional

Oriol és llicenciada en Dret per la UB , és una de les fundadores d’un despatx d’advocats a Sant Cugat on continua exercint com a lletrada.Esta especialitzada a l’àrea civil, família, administratiu, mercantil i amb experiència global en tots els àmbits. Al llarg de la seva trajectòria professional també s’ha dedicat a tasques d’ensenyament a la UAB  concretament, al Màster Universitari d’Advocacia, al centre ISDE al Màster d’Accés a l’Advocacia. A més  de l’EPJ del Col·legi d’advocats de Terrassa, d’on ha estat membre de la junta de Govern. També ha fet assessorament Jurídic a l’Ajuntament de Sant Cugat en matèries de consum i habitatge. 

[Foto: ICATER]