Carrers plens en l’esperada reobertura dels comerços no essencials els caps de setmana

Dissabte de persianes apujades i portes obertes a molts comerços de Terrassa després de més de dos mesos i mig sense poder-ho fer. Aquest cap de setmana els comerços considerats no essencials han pogut obrir després que s’hagin relaxat les mesures per a contenir la pandèmia, que els ha deixat deu setmanes, des del 7 de gener, sense poder obrir els dissabtes.

Els comerciants celebren aquest relaxament de mesures que els ha permès tornar a l’activitat el dia amb més vendes de la setmana. Els clients han acompanyat, omplint les botigues i, també, els calaixos.

Entre els comerços que poden obrir, hi ha les botigues de roba, calçat i complements, les d’esports, les de mobles i complements de la llar i alguns serveis com les administracions de loteria.

Una obertura que ha estat marcada, com ja va passar amb l’obertura entre setmana, per una bona afluència de clients i, fins i tot, de cues per entrar a moltes botigues de Terrassa. I és que l’aixecament d’aquesta restricció manté un aforament màxim del 30% del permès habitualment.

Les cues, però, no han aturat els compradors, que han aprofitat el temps lliure del cap de setmana per fer les seves compres i per gastar-se els diners que, diuen, s’han estalviat durant aquestes setmanes sense poder anar de botigues.

A més dels comerços no essencials, també han pogut obrir els que estan situats en centres comercials, i s’ha ampliat el màxim de superfície als 800 metres quadrats. Això sí, també amb totes les mesures d’aforament i de distància social.