Cases d’acollida, una nova manera de treballar de les protectores d’animals

En Terry fa quatre mesos que viu en aquesta casa d’acollida; el mateix temps, aproximadament, que la Sira; la Vita, ja és una veterana d’aquesta casa i fa un any i mig que hi és. Tots ells els cuida la Montse, una voluntària de la protectora d’animals SAR, que treballa amb cases d’acollida. L’animal s’està amb la persona acollidora el temps que faci falta fins que trobi una família que l’adopti de manera definitiva.

Treballar amb cases d’acollida és complicat perquè és difícil trobar persones voluntàries que vulguin fer aquest esforç i que al cap d’un temps hagin de desprende’s de l’animal.

SAR no és l’única protectora a Terrassa que treballa amb cases d’acollida, també ho fan Improcan i Nodens. Des de SAR es demana una millor connexió entre la feina d’aquestes entitats i la que fa el Centre d’Animals Domèstics de Terrassa.

En aquests casos d’acollida, la protectora és qui s’encarrega de les despeses que pugui ocasionar l’animal, tant pel que fa a l’alimentació com també les visites al veterinari.

La Montse sap que arribarà el dia que haurà d’acomiadar-se dels tres gossos que ara té a càrrec, però és ben conscient de la seva tasca.