Cases de la Música destina més d’un centenar d’ajuts a formacions musicals emergents

Cases de la Música destina més d’un centenar d’ajuts a noves formacions musicals de Catalunya, la meitat de les quals amb presència femenina. Després de tancar la convocatoria del Programa de Suport a la Creació amb més de 700 sol•licituds i d’avaluar-les totes, Cases de la Música anuncia els noms dels becats amb els seus diferents ajuts, destinats a les següents àrees: participació al Mercat de Música Viva de Vic i a la Fira Mediterrània de Manresa; enregistrament en estudi; producció de directes; càpsules audiovisuals; autoria i composició amb la col•laboració d’SGAE; i l’actuació als escenaris locals del projecte KM.0 (Manresa, Terrassa, Gironès i Lleida).

En total, s’han repartit un total de 108 ajudes a formacions musicals, on destaca l’àmplia presència femenina, i és que el 50% de les propostes triades compten amb dones a les seves files. Així és com, sota l’escenari del MMVV, podrem veure a Kumbara, Habla de mí en presente, The Denim Rips i Lasta Sanco; mentre que a la Fira Mediterrània de Manresa, actuaran i rebran recolzament professional Raquel Lúa, Berta Sala i Svart Vin.

En quant a l’enregistrament en estudi seran Raemina, Supermeganada, Las Opiniólogas, Crisbru, Tarquim, EiGi, Shana, Afers Domèstics, Atina, Panorâmica, Non Jambi, Blue Bacon, Secundària i Asori. Entre els seleccionats per la producció de directes, tindrem a Abril Gabriele, David Mauricio, SHÌ, b1n0, Triwe , Remei de Ca la Fresca, Nen Caca, Queralt Lahoz, Alma de Pato, Suzanna, Rudimentary, Las Bajas Pasiones, EKKO, La Prima Vera, Berta Sala, Tropical Galaxia, Lád Cúig, Pantaleó, Exprópiese, Guineu, Ital Sound, Fancy Candy Girls i Carla Font.

D’altra banda, les formacions que podran realitzar les seves càpsules audiovisuals amb l’ajuda de Cases de la Música seran Mariana També, Los Aurora, 186, Bicefal Project, Will & the Dirties, Tona Gafarot, Germà Negre, Blanquito Zurdito, Sara Terraza & The Black Sheep, MayOneDay, Siroll!, Tropical Galaxia, Bluebell Duet, Raquel Herreros 4tet, Galgo Lento, Jodie Cash, Xicu, Carolina Alabau, Pasquines, Guineu, Amber Figueroa, Sandra Cooper i UENSDEI.

Els seleccionats amb l’ajuda KM.0 son Alaire, Vinnie Kairos, Blanc Fosc, Genni, Marcel Torres Duo a Gironès; MayOneDay, Dog Teeth, Acts of God, Laura Poulain, Borja Olalla, Siroll! a Manresa; 31FAM, Yudi Saint X, El Jardín de Fátima, Galgo Lento, Secundària, Laura Valls i Mabel Flores a Terrassa; i Blindpoint, Carla Font, Asori, The Denim Rips, Jan Villalba i El Mudo kon Voz a Lleida. A més, Pol Bordas ha estat seleccionat a la incubadora de la xarxa, després d’haver-se alçat amb el Premi Cases de la Música del Sona9. Mentre que, per la seva banda, Habla de mí en presente ha estat la formació escollida per la incubadora local de L’Hospitalet.

De manera paral•lela, Cases de la Música ha encetat el projecte AMPLI, una iniciativa adreçada a projectes que estan en fase inicial i que necessiten un assessorament més personalitzat i un seguiment de llarg recorregut. Els artistes AMPLI són propostes interessants i amb potencial, que encara tenen diverses passes a assolir i, precisament per aquest motiu, els podem oferir una tasca de coaching que els permetrà créixer i evolucionar. Els tres grups seleccionats anualment gaudiran d’un procés d’acompanyament que consistirà en trobades d’assessorament musical i professional, sessions amb l’equip de producció musical de Cases de la Música, cessió d’hores d’assaig als Bucs Marfà i altres accions personalitzades, que variaran en funció de cada projecte. I en aquesta ocasió, els seleccionats han estat Blanc Fosc, Maria Oliver i Berta i Punt.

Per quart any consecutiu, Cases de la Música ha convocat el seu Programa de Suport a la Creació, que ja s’ha convertit en un dels seus elements principals d’activitat de la xarxa. D’aquesta manera, en aquesta ocasió va posar a disposició de les formacions novells i/o emergents de Catalunya, més de 100 ajudes – valorades en més de 70.000€ – i centrades en els diferents pilars de la carrera professional i artística de tot artista i banda. Pilars que abasten des de l’exhibició en múltiples escenaris i preparació dels directes, fins la composició i gravació musical, passant per la creació del seu material audiovisual. Formacions musicals com Sra.Tomasa, Drop Collective, Relat, Bcn Ska-Jazz Orquestra, Maruja Limón, Ginestà, Suu o Tribade, entre molts altres, han gaudit d’aquest programa en edicions anteriors.