Castellers, Minyons i Capgrossos regalen les millors actuacions de temporada

Diada castellera de Festa Major que ha començat amb mitja hora de retard després dels actes solemnes de la Sortida d’Ofici i el Ball de Plaça. Una cita castellera que ha estat presidida pel president del Parlament de Catalunya, el terrassenc Josep Rull.

La diada castellera ha començat amb la tradicional entrada de pilars de 4 de les tres colles participants: Castellers de Terrassa, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró. Colles que, per cert, han actuat en aquest ordre.

Primera ronda

La primera ronda l’han obert els Castellers de Terrassa amb una declaració d’intencions: un 4d8. Un castell que han descarregat amb fermesa. A continuació, l’altra colla local, Minyons de Terrassa, ha descarregat amb solvència un espectacular 3d9 amb folre. Ha estat el primer castell de 9 de la temporada per als malva. Capgrossos de Mataró, colla convidada a la cita, s’ha estrenat amb un 2d8 amb folre i sense fisures.

Segona ronda

En segona ronda la colla blauturquesa s’ha mostrat molt segura a plaça a l’hora de descarregar un solvent 7d7. Una declaració d’intencions d’anar camí de signar la millor actuació de la temporada. A continuació, els malva han apostat per fer el primer intent del 4d9 amb folre de la temporada, castell que han descarregat amb una extraordinària seguretat i solidesa en tot moment. Finalment, la colla mataronina també s’ha decidit pel 4d9 amb folre. Un castell, però, que ha hagut de treballar i que ha quedat en intent desmuntat. La segona ronda no ha quedat, doncs, tancada, i s’ha obert la tercera amb el castell dels mataronins pendent.


Tercera ronda

La tercera ronda apuntava a ser la rúbrica de la millor actuació dels Castellers de Terrassa, però l’esperat 2d7 ha quedat en intent desmuntat. A continuació, de nou Capgrossos ha format al Raval per tornar a mirar de descarregar el 4d9 amb folre i tancar així, ara sí, la segona ronda. De nou, però, els mataronins no han vist clara l’estructura i han desmuntat el peu del 4d9 amb folre. Aquest fet els ha permès repetir l’intent tot seguit. Ara sí, la colla mataronia ha treballat i ha patit un tremolós 4d9 amb folre que s’ha convertit en el seu primer de la temporada.

La tercera ronda ha continuat amb algun canvi d’ordre. Així, Minyons ha encarat el seu tercer castell del dia, el 5d8. Un castell que ha pujat amb solvència i que han descarregat sense cap tremolor. Els malva han tancat així la seva participació a la diada de la Festa Major de Terrassa i signant la seva millor actuació de la temporada.

Castellers encara en tenia una per dir a casa. La colla blauturquesa no s’ha fet enrere amb el 2d7 i ha descarregat el castell per signar la seva millor actuació de la temporada.

Per acabar, els Capgrossos de Mataró han afrontat el 3d8. Estructura que han descarregat amb èxit per novena vegada.

Els pilars de 5 de comiat de les tres colles han tancat una diada castellera emmarcada en la Festa Major de Terrassa que deixa les millors actuacions de la temporada per part de Castellers de Terrassa, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró.