Catalunya, amb clar accent terrassenc, derrota Cuba en partit amistós d’hoquei herba (5-3)

Feia més de 7 anys que la selecció catalana absoluta masculina d’hoquei herba no competia. Aquest dissabte ho ha tornat a fer en partit amistós davant Cuba disputat a les instal•lacions de l’Atlètic. El combinat que dirigeix l’egarenc Oriol Freixa ha guanyat per 5 a 3.

Tot i la victòria, Catalunya no ho ha tingut gens fàcil davant d’una selecció que està fent una gira per Europa de cara a preparar els Jocs Panamericans d’aquest estiu. Cuba s’ha avançat en el marcador, Oriol Salvador ha empatat, però de nou el combinat centreamericà ha tret el seu potencial físic per marxar amb l’1 a 2 al descans.

La selecció catalana, però, ha exhibit el seu millor nivell en el segon temps. Xavi Gispert ha tornat l’equilibri i poc després el mateix jugador de l’Egara ha finalitzat una acció col•lectiva per situar per davant Catalunya. En un final de partit boig, Xavi Lleonart, de revés, ha fet pujar el 4 a 2. Cuba ha retallat distàncies, però Joan Tarrés ha segellat la victòria catalana.

La selecció estava pràcticament formada en la seva totalitat per jugadors egarencs. La Federació Catalana considera que esdeveniments com aquest han d’ajudar a que Terrassa sigui la seu del Mundial del 2022. La Federació Internacional donarà a conèixer aquest mes de juny la seu del Campionat del Món, al qual també hi aspiren Alemanya i Malàisia.