Catalunya busca a Turquia un dels dos bitllets per al Mundial de 2023 de corfbol

Buscar el bitllet per al Mundial de l’any vinent. És l’objectiu que s’ha proposat la selecció catalana absoluta de corfbol, que a partir de dilluns disputarà el Campionat Europeu Classificatori a la ciutat turca d’Antalya. Aquesta setmana el combinat dirigit per l’egarenc Miquel Àngel Tobaruela s’ha preparat per aquesta cita a Terrassa.

Hi participaran set seleccions. A més de Catalunya, l’amfitriona Turquia, Hongria, Escòcia, Suïssa, Gal·les i França. Només les dues primeres aconseguiran el passaport per al Campionat del Món de Xina Taipei. En l’altre classificatori, disputat la setmana passada a la República Txeca, van aconseguir el bitllet les seleccions d’Anglaterra i Polònia. Les altres seleccions europees ja classificades són Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Portugal i República Txeca.

Selecció Catalana Corfbol 3

Catalunya s’ha entrenat aquesta setmana al pavelló de Sant Llorenç

Tot i que Hongria i Turquia són els principals rivals de Catalunya, tant per a l’staff com per a la plantilla no els passa pel cap quedar-ne fora. El combinat català està format per 14 jugadors i jugadores. Molts dels nois ja estan consagrats en el seus respectius clubs i algun d’ells, com el terrassenc Jose Álvarez, ha viscut l’experiència de jugar als Països Baixos, el bressol del corfbol mundial.

Les noies, en canvi, són la base de la selecció sub-21, bronze en el darrer Campionat d’Europa de la categoria. Catalunya busca tornar al top mundial, després del quart lloc assolit el 2011 i ser bronze en l’Europeu del 2016.