Catalunya En Comú – Podem reclama un CST totalment públic, sense la Fundació Sant Llàtzer

Catalunya En Comú – Podem ha triat l’Hospital de Terrassa per explicar les seves propostes en matèria de sanitat. Denuncien que el model actual està pervertit, és corrupte i opac. Per això, els comuns volen revertir-lo amb un control estricte dels diners i les institucions i amb total transparència en la gestió. La formació defensa una sanitat pública de qualitat, d’accés universal, reduint les llistes d’espera i ampliant prestacions.

Catalunya En Comú – Podem assegura que cal actuar directament en l’atenció primària, porta d’entrada al servei, perquè sigui més eficient i efectiva. Per això, cal destinar-hi el 25% del pressupost del sistema sanitari català. Actualment només s’hi destina un 16%.

Pel que fa al Consorci Sanitari de Terrassa, reclamen acabar amb el dèficit conseqüència de la política de retallades, una millora de les condicions laborals, la reposició del material necessari i que sigui un centre totalment públic.

Segons Catalunya En Comú – Podem això permetria adjudicacions sense concurs i sense haver de competir amb el sector privat.