Catalunya fa doblet i s’emporta els títols als Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques sub-18

Les seleccions catalanes sub-18 van fer doblet als Campionats d’Espanya Autonòmics que van finalitzar diumenge a les instal•lacions de l’Atlètic Terrassa. Els dos combinats catalans van derrotar les seleccions de Madrid, el seu gran rival els últims anys, a la tanda dels shoot outs.

La selecció catalana masculina, dirigida per l’egarenc Oriol Freixa, va fer un torneig impecable. Va guanyar tots els seus partits, derrotant Cantàbria per 7 a 1 a la semifinal, accedint així al darrer matx davant Madrid. En la fase de grups ja va superar l’equip madrileny per 4 a 1, però la final va ser una altra història.

Catalunya va haver de remuntar dues vegades un marcador en contra, forçant el terrassenc Pepe Cunill, de penal córner, el 2 a 2 definitiu amb el qual s’arribava als shoot outs. En aquest tipus d’accions els catalans van estar més encertats, superant Madrid per 3 a 2, revalidant així el títol.

També es va emportar l’or la selecció catalana femenina, en un partit molt equilibrat davant Madrid, tot i que les d’Edi Tubau van merèixer algun gol abans dels shoot outs. No va ser així i es va arribar al final del temps reglamentari amb empat a 0. Als shoot outs Catalunya va afinar més de cara a porteria i va vèncer el seu rival per 2 a 3, trencant així amb el domini madrileny en les darreres edicions.