Catlab celebra el seu desè aniversari amb una jornada científica sobre genètica

El laboratori d’anàlisis clíniques Catlab celebra els seus 10 anys de funcionament i ho fa consolidant el model territorial integrat d’anàlisis clíniques. A diferència d’altres equipaments similars, també abasta l’atenció primària i plurihospitalària.

Va iniciar la seva activitat al 2008 fruit de la integració dels laboratoris del Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa. Al 2012 s’hi va afegir l’Hospital de Martorell. El projecte més recent, que es va posar en marxar al setembre és una unitat de patologia molecular que vol ser referència al Vallès.

Per commemorar l’aniversari, s’ha fet una jornada científica sobre l’aplicació de les eines de la genètica al maneig del pacient, que ha comptat amb professionals de primer ordre. Un àmbit que ha de permetre avançar en la de medicina personalitzada i fer tractaments més precisos. Anna Veiga ha centrat la seva xerrada en la recerca de cèl·lules mare i en la possibilitat que, en dos anys, hi hagi cura per algunes patologies degeneratives.

Catlab, amb un total de 140 professionals, processa més de 8,5 milions de determinacions anuals, gestiona 3.500 peticions diàries i presta servei a una població que supera el milió d’habitants. S’estructura en 4 laboratoris: 3 als hospitals i el central, amb 1.800 metres quadrats, al Parc Logístic de Salut a Viladecavalls.