CCOO convoca un minut de silenci per les terrassenques assassinades al Pakistan

Comissions Obreres condemna l’assassinat masclista de dues terrassenques al Pakistan. El crim va ser comès per netejar l’honor de les famílies ja que les dues dones obligades a casar-se a la força estaven en tràmits de separació dels seus marits. El patriarcat està instaurat arreu del món i els matrimonis forçats són un tipus de violència masclista de l’àmbit sociocomunitari, segons el sindicat. Les dues dones, de 24 i 21 anys, van ser víctimes d’una de les violències masclistes més invisibilitzades, el matrimoni forçat.

Una pràctica que segueix vigent en els països i comunitats d’origen d’algunes persones immigrades que estan desenvolupant el seu projecte de vida a Catalunya. Aquests matrimonis se solen produir sense el consentiment vàlid de les dones per la intervenció de terceres persones de l’àmbit familiar que pressionen perquè aquesta pràctica es produeixi.

En el cas de Terrassa, les dues dones han estat assassinades pels membres de la seva família pel fet d’estar en tràmits de separació dels seus marits, el que és considerat un greuge contra l’honor de la família. Comissions Obreres mostra el seu rebuig i condemna per qualsevol tipus de violència masclista i fa una crida a la unitat de tota la societat i a l’eficàcia del poders públics per lluitar activament contra aquesta xacra.

El sindicat recorda que compta amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, en l’àmbit laboral, per a qualsevol tipus de discriminació que pateixi una dona, així com els serveis d’atenció, assessorament i acompanyament a totes les dones víctimes de violència masclista. Per tot això es convoca per avui dia 24 de maig, a les 12 del migdia a la Via Laietana, un minut de silenci per fer un homenatge a les víctimes i expressar el condol a les famílies.