CCOO i UGT criden a la “mobilització general” però no s’han adherit a la vaga del 8N

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT fan una crida a la “mobilització general” aquest dimecres, 8 de novembre, però no s’han adherit a la vaga convocada per la Intersindical-CSC.

CCOO i UGT entenen que no estem davant d’un conflicte laboral però reconeixen l’excepcionalitat del moment polític que es viu a Catalunya. Per això respecten qualsevol decisió que els seus afiliats, i els treballadors i les treballadores en general, prenguin en relació a adherir-se a qualsevol forma de protesta.

Creuen també que el 8 de novembre no pot ser un dia normal i per això organitzen una Mobilització pels Drets i Llibertats que anirà més enllà d’aquesta data. Així per dimecres hi ha convocades concentracions a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda a tots els pobles i ciutats.

Els sindicats majoritaris també anuncien que el dia 10 presentaran una iniciativa jurídica reclamant al Senat la retirada de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. El dia 11 donaran suport a la manifestació convocada per ANC i Òmnium conjuntament amb la Taula per la Democràcia. Són els primers actes d’una sèrie que ocuparà tot el mes de novembre.

Oficialment, el sindicat minoritari Intersindical-CSC ha convocat la vaga general a Catalunya en protesta per la regressió de drets socials i la precarietat laboral. En teoria, la principal patronal catalana, Foment del Treball, ha presentat aquest dilluns un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per declarar-la il•legal. Els empresaris entenen que els motius de la convocatòria són en realitat polítics. L’Alt Tribunal català encara no s’ha pronunciat sobre aquesta qüestió.

Per la seva part, el Comitè de Defensa de la República, fa una crida a primera hora, a les 7 del matí de dimecres dia 8, a la Plaça Vella per paralitzar la ciutat. A les 12 del migdia, el punt de trobada del CDR serà l’estació del Nord per anar a la manifestació unitària de Barcelona.