CCOO vol garantir l’accés universal a les activitats extraescolars

El 92% d’alumnes participants en activitats extraescolars durant el curs provenen de famílies amb un nivell econòmic mitjà-alt, mentre que el 62% d’estudiants pertanyen a un entorn de nivell social baix.

Davant de xifres com aquestes el sindicat Comissions Obreres presenta en el Ple de divendres una proposta perquè les activitats extraescolars no siguin el motiu per mantenir i augmentar les diferències entre els alumnes segons la capacitat econòmica de les famílies.

Per això demanen una diagnosi que retrati la realitat de la ciutat i impulsar una Carta Bàsica d’Activitats Extraescolars que asseguri que qualsevol nen o adolescent d’entre 6 i 15 anys tingui l’accés garantit a una activitat extraescolar durant el curs, i dues setmanes d’educació en el lleure a l’estiu.

Tot i admetre que les diferents beques que atorguen les administracions milloren la situació, els ajuts no sempre arriben a tothom. Per això reclamen un pla d’acció que garanteixi l’accés universal a les activitats extraescolars que superin barreres sobretot econòmiques però també informatives, logístiques i culturals amb què es troben moltes famílies de la ciutat.

Aquesta proposta de resolució s’emmarca en el Pacte contra la Segregació Escolar subscrit pel sindicat ara fa cinc anys i que presentarà en l’apartat de Participació Ciutadana del Ple d’aquest mes a instàncies del Plenari del Consell Escolar.