CCOO agraeix ‘el diàleg i la transparència’ en el procés de reversió del servei públic de l’aigua

CCOO ha emès un comunicat en què felicita a tots els agents que han participat en el procés de reversió del servei públic de l’aigua de Terrassa i que ha garantit el manteniment de tots els llocs de treball. Tot i tractar-se d’un procés molt llarg i intens, agraeixen la bona tasca exercida per totes les parts, empresa, Ajuntament, Comitè i amb la participació del sindicat CCOO. Consideren s’ha assolit un consens que ha satisfet a tothom.

CCOO recorden que la plantilla de l’antiga Mina ha quedat dividida en tres blocs:

1.- Hi ha hagut personal que s’ha quedat a Mina, prestant serveis a altres municipis i altres feines del grup empresarial.

2.- La gran majoria de la plantilla ha passat subrogada, via l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, reforçat per l’article 53 del conveni estatal de l’aigua a la nova empresa TAIGUA.

3.- Una petita part del personal prestarà serveis per Mina de manera temporal i finalment acabarà subrogant a TAIGUA. Aquest personal està vinculat als contractes de prestació de servei que han hagut de signar l’Ajuntament i Mina per tal que el servei no es veies afectat i la transició d’un model de gestió indirecte a directe fos transitori, pacífic i sense gaires entrebancs.

CCOO posa en valor els acords assolits per garantir tots els llocs de treball i també les condicions futures dels tres col·lectius. En definitiva, CCOO creu que ha estat un èxit i un model de reversió pel país, on totes les parts “han sortit satisfetes i el servei públic essencial de l’aigua no es veurà afectat”.

CCOO felicita, així, totes les parts i agraeix, especialment, “la gran feina de diàleg i transparència del consistori”.