Oficina Dgt Sabadell

CCOO alerta del perill de tancament de diverses prefectures de Trànsit per falta de personal

CCOO exigeix mesures per cobrir l’alta taxa de vacants, que en les prefectures de moltes províncies pot suposar el tancament imminent de les dependències. A Catalunya el nombre de vacants en llocs d’atenció directa a la ciutadania arriba gairebé al 75% a Girona, mentre que a Tarragona i Sabadell se supera el 60%, i a Barcelona i Lleida és del 55%. Un tancament impediria que la ciutadania accedeixi a la tramitació de la seva documentació. El sindicat en culpa les privatitzacions, una creixent pèrdua de personal i el greu deteriorament de la Direcció General de Trànsit. Per a Comissions, aquests factors  amenacen la seva utilitat com a organisme encarregat de la gestió viària.

L’associació sindical considera crítica la situació que es viu en les prefectures de moltes províncies de l’Estat, on més de la meitat de les places està sense cobrir. Segons el sindicat, això fa perillar l’atenció a la ciutadania en aquest servei públic, on es realitzen tràmits d’exàmens, llicències i permisos de conducció, matriculacions o transferències de vehicles, entre altres. Per a CCOO, la falta de personal en llocs d’atenció directa al públic suposa que gairebé el 70% de persones que tracta d’obtenir cita prèvia no l’aconsegueixi, xifra que augmenta fins al 90% quan es tracta del tràmit de bescanvi de llicència, segons dades proporcionades pel mateix organisme.

Comissions Obreres adverteix que la situació és tan greu que la mateixa Direcció General de Trànsit es veurà obligada al tancament total d’algunes dependències, per la qual cosa la ciutadania hauria de desplaçar-se a altres províncies per a dur a terme els tràmits corresponents.