CC.OO. denuncia el col·lapse permanent d’urgències. Mútua coneix “les condicions actuals del servei”

Dimecres els treballadors d’urgències van fer una assemblea i el sindicat Comissions Obreres va denunciar la situació límit que viu el servei. Asseguren que els recursos humans són insuficients i els pacients ocupen els passadissos, fins tot els que haurien d’anar a l’UCI. Una situació que hauria de ser excepcional, diuen, s’ha interioritzat com a normal.

Els mesos d’estiu, amb 3 plantes tancades de l’Hospital, urgències ha suportat una pressió superior a la d’altres anys. Al setembre i, durant aquests primers dies d’octubre, la situació no ha millorat i els representants dels treballadors alerten que el pitjor està per arribar: l’epidèmia de grip.

La direcció de Mútua ha emès aquest dijous un comunicat on afirma conèixer “les actuals condicions en què es troba el servei d’urgències”. Puntualitza però, que “el servei és part d’un problema estructural molt complex que viu el sistema sanitari”, i que “la situació cèntrica i de referència per a la població del servei d’urgències de HUMT”, l’increment de complexitats dels pacients i els recursos planificats pel sistema, també influeixen.

L’empresa assegura que durant l’estiu s’han obert tots els dispositius d’atenció domiciliària i s’estan fent obres de millora i ampliació d’urgències que suposaran un 30% més d’espai.

El sindicat recorda també que les negociacions del conveni estan en via morta i que l’empresa deu encara els endarreriments del 2015 als treballadors.