CCOO denuncia que les empreses aprofiten la situació per aplicar pràctiques contra la llibertat sindical

Des de CCOO denuncien que moltes empreses estan aprofitant la situació i els decrets del Govern central per aplicar mesures de suspensió de contractes no ajustades a la causa de força major. En altres companyies, segons el sindicat, directament s’estan produint acomiadaments indiscriminats.

Comissions destaca el cas de l’empresa d’arts gràfiques de Polinyà Cartonajes Josa, on assegura que han aprofitat l’actual context per atemptar directament contra la llibertat sindical i acomiadar un treballador per voler ser el representant de la plantilla.

CCOO hi va promoure eleccions sindicals al febrer. El procés s’havia d’iniciar el 16 de març però la situació generada pel Coronavirus ha portat a un ajornament. La nova data és el 5 de maig, en previsió d’haver superat el moment actual.

El sindicat alerta que l’empresa ha comunicat aquest dijous l’acomiadament del candidat de CCOO, juntament amb tres companys més, al·legant motius econòmics, tècnics i organitzatius vinculats a la pandèmia.

Un cop superada la situació actual,  des de Comissions Obreres asseguren que iniciaran les accions jurídiques i sindicals oportunes per denunciar aquesta empresa per pràctiques antisindicals.