CCOO obre un procés participatiu per escollir les 25 propostes que es debatran al Congrés de 2021

El sindicat Comissions Obreres té en marxa un procés participatiu per escollir les 25 propostes que es debatran al Congrés del mes de març de 2021 i que marcaran les línies de treball del proper mandat. És la segona edició de l’Assemblea Sindical Oberta. L’any 2015 es va fer la primera.

El procés de deliberació està obert a delegats, afiliats, entitats i ciutadania en general i té com a objectiu adaptar el sindicat als reptes que planteja la societat.

S’ha organitzat en tres fases. Durant la primera, de gener a març, se celebraran més de 200 assemblees en sindicats i centres de treball d’arreu de Catalunya per recollir totes les propostes.

Les aportacions seran sobre 5 eixos o apartats: transició justa (com afrontar els canvis energètics, climàtics, tecnològics o laborals); i també feminismes, identitats i diversitats, repte generacional i la relació del sindicat amb les noves realitats laborals i socials.

A Terrassa, serà el 3 de març a les 6 de la tarda a seu de CC.OO.. En aquesta primera etapa també es podrà participar contestant una enquesta penjada al web www.ccoo.cat/aso.

Entre abril i maig, es farà la selecció de les propostes amb més puntuació (es podrà votar electrònicament) i el 3 de juny, en una assemblea oberta a Barcelona, es farà la presentació pública i es prioritzaran 5 d’aquestes propostes.

L’enquesta de la primera Assemblea Sindical Oberta la van contestar 5.900 persones i la van votar, 8.749.