Ceciclia Espinosa

Cecilia Espinosa dirigeix el Rèquiem de Mozart al capdavant de la Terrassa 48 i la Coral Cantiga

Cecilia Espinosa dirigeix el Rèquiem de Mozart al capdavant de l’Orquestra Cambra de Terrassa 48 i la Coral Cantiga ques es podrà veure aquest divendres 29 d’octubre a les 21.00 a LaFACT, i comptarà també amb els solistes Ulrike Haller, Marta Cordomí, Carles Prat i Germán de la Riva.

El Réquiem és l’última obra de Wolfgang Amadeus Mozart, un misteriós encàrrec que es va fer al genial compositor perquè creés una Missa de Difunts. La petició es va fer el juny del 1791 i Mozart moria pocs mesos després, el desembre d’aquell mateix any. Segons explica la llegenda, Mozart estava obsessionat per la mort del seu pare, debilitat per la fatiga i la malaltia que patia, va acabar pensant que era un missatge del destí i que el rèquiem que havia de compondre era pel seu propi funeral. El Rèquiem és una obra d’una gran intensitat i amb una càrrega emocional que tramet el plany del darrer alè d’un dels grans genis de la història de la humanitat.

Cecilia Espinosa és una directora colombiana amb estudis al Longy School of Music (EUA) i estudis de postgrau al King College de la Universitat de Londres. Actualment desenvolupa una intensa activitat pedagògica en el camp de la Direcció Orquestral i Coral i és la Directora Titular de l’Orquestra Simfònica de la Universitat EAFIT de Medellín. També és fundadora i directora de dos cors de Medellín: Coro Tonos Humanos i Coro de Cámara Arcadia.

L’Orquestra de Cambra Terrassa 48 és una formació terrassenca estable especialitzada en el repertori escrit per a cordes.

La Coral Cantiga va néixer a Barcelona, en el popular i prestigiós marc dels Lluïsos de Gràcia, l’any 1961. El seu repertori inclou obres a cappella i moltes de les grans obres simfonicocorals de totes les èpoques i estils, que ha interpretat en col·laboració amb acreditades orquestres catalanes i estrangeres.