COMERÇ bosses

Cecot Comerç dóna suport a la reforma horària però manté la demanda d’ampliació d’obertura a 75 hores

Avui dimarts comença l’últim Ple del Parlament abans de vacances on es preveu que el projecte de Llei de comerç, serveis i fires arribi a la fase final del seu procés de tramitació. Als esborranys inicials de la Llei es contemplava l’ampliació dels horaris comercials de les 72 hores actuals a 75 hores.

Des de Cecot Comerç sempre s’han mostrat favorables a aquesta ampliació d’horaris ja que consideren que permetrà que les empreses de comerç puguin adaptar els seus horaris als períodes estacionals de major interès comercial, tenint en compte els hàbits de compra dels seus clients, així com la ubicació de l’establiment.

En els darrers mesos, alguns dels grups parlamentaris han manifestat públicament que cal buscar la coherència amb la Reforma Horària promoguda pel Govern català i per tant, mantenir les hores d’apertura a 72 i no ampliar els horaris comercials. Davant d’aquesta possibilitat, la presidenta de Cecot Comerç, Cristina Ecudé afirma que “des del sector comercial que representa la Cecot ens mostrem totalment favorables a la Reforma Horària i a la necessitat de propiciar canvis en els hàbits de la ciutadania per millorar-ne la seva qualitat de vida, així com la productivitat del país”, ara bé, Escudé afegeix: “però també som partidaris d’aplicar el sentit comú i no iniciar la reforma reduint dràsticament les hores d’apertura comercial, ja que abans cal garantir i fomentar el canvi real d’hàbits de vida de la ciutadania”.  La presidenta de Cecot Comerç creu que no es pot començar la casa per la teulada, “de manera que un cop aquests canvis d’hàbits es normalitzin, l’empresariat del comerç serà el primer en adaptar i concentrar els horaris comercials a les primeres hores del dia”.

Per tot això, Cecot Comerç demana que es mantingui la proposta inicial d’ampliació d’horaris comercials, passant de 72 a 75 hores, per evitar que les empreses del comerç facin un salt a la Llei Estatal, que permet l’apertura de 90 hores.

Sobre el projecte de Llei de comerç, serveis i fires

Cecot Comerç  considera que les novetats que incorpora el projecte de llei de comerç pel que fa a la liberalització dels períodes de rebaixes i l’ampliació horària permetrà que les empreses de comerç puguin adaptar les seves promocions als períodes estacionals de major interès comercial, tenint en compte els hàbits de compra dels seus clients, així com la ubicació de l’establiment.

Tot i així, considera que cal seguir fent l’ús de la paraula “rebaixes” ja que els consumidors tenen el concepte molt arrelat, principalment en el sector d’equipament de la persona, on la mesura podria diluir l’efecte de les mateixes, tot i la recomanació de la conselleria d’aplicar dos períodes de rebaixes, un a l’hivern i l’altre a l’estiu, sense determinar dates concretes.