La Cecot elabora una nova eina basada en l’economia circular

La patronal catalana Cecot, ha  desenvolupat, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, una nova eina per ajudar a les empreses a millorar la seva competitivitat basant la seva posició en la sostenibilitat que ajudi a definir la seva pròpia estratègia d’innovació dins d’un nou paradigma basat en l’economia circular. Partint de l’autodiagnosi de circularitat, les empreses poden desenvolupar els seus projectes d’innovació sota diversos enfocaments empresarials.

L’economia circular té com a objectiu la producció de béns i serveis al mateix temps que es redueix el consum i el malbaratament de matèries primeres, aigua i fonts d’energia. Segons el director de la Fundació Cecot Innovació, Abraham Arcos, “l’actual model econòmic lineal, basat a fabricar, usar i llençar, està arribant a la seva fi, a causa de l’esgotament de recursos i això obre la porta a treballar noves estratègies de competitivitat”.

La Cecot també ofereix un servei d’acompanyament a les empreses que ho desitgin, per a les fases de definició estratègica, cerca de finançament i execució del projecte.

S’estima que gràcies a l’Economia Circular es podria generar, d’aquí a 2030, un benefici de més 1,8 bilions d’euros al conjunt de la UE (0,9 bilions més que amb el model actual) a més d’un estalvi en matèries primeres per part de la indústria que podria arribar al 8% de la facturació anual de la Unió Europea. Segons el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, els llocs de treball podrien créixer un 1% si hi hagués un canvi de model en l’àmbit europeu.