Cecot Formació i l’Atlètic utilitzaran l’esport com a eina de valor en la formació empresarial

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, i el director general de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, Oriol Cortada, han signat aquest dilluns un acord de col·laboració amb l’objectiu de fer arribar la formació al món empresarial d’una manera vivencial i utilitzant l’esport com a eina de valor. Fruit d’aquest acord s’ha dissenyat un programa formatiu que es durà a terme íntegrament a les instal·lacions de l’Atlètic Hockey Club i en el qual hi participaran com a docents l’expert en psicologia de l’esport, Pep Marí, i el jugador d’hockey herba Marc Sallès, i co-fundador de l’empresa Igotoo, SL, presents en l’acte de signatura juntament amb la Directora de Cecot Formació & Desenvolupament, Eulàlia Martínez.

“Està demostrat que els equips de professionals poden fer molt bé les seves tasques, que poden competir, donar al màxim de les seves possibilitats, però si no hi ha cohesió dins del grup, una bona comunicació, un bon ambient, en definitiva, si l’equip no està unit no es pot rendir, i molt menys al màxim nivell”, comenta Martínez, i afegeix “aquest és l’esperit de l’acord que signem avui. Esport i empresa conviden a aprendre l’un de l’altre, els dos basats en els mateixos principis competitius per construir estratègies guanyadores i veritables equips capaços de generar sinergies entre ells”.

Aquest programa està centrat essencialment a treballar els valors com el treball en equip, el sacrifici, la confiança en un mateix, des d’una vesant totalment dinàmica i pràctica. Els esportistes d’elit estan acostumats a treballar sota pressió, a adaptar-se als canvis i aprendre dia a dia noves tècniques per a millorar el rendiment personal i el de l’equip.

Pep Marí explica que “tot allò que s’escolta s’oblida, tot allò que s’escriu es recorda, només allò que es practica s’aprèn. Es parteix del convenciment que els participants necessiten parlar, sentir-se protagonistes, compartir les seves experiències i experimentar estratègies que se’ls proposa”.

Aquest programa formatiu està pensat per adaptar-se a les necessitat de cada empresa, és la manera més òptima per contribuir a una millora qualitativa d’unes necessitats formatives que, tot i poder tenir una base teòrica comuna, a la pràctica difereixen d’una empresa a una altra.

En aquesta línia, Marc Sallès referma des de la seva pròpia experiència que “l’esport i la competició m’han ajudat molt en el meu món professional, ja que tenen molta similitud. En ambdós casos cal entrenar cada dia per competir i estar preparat pels assolir els reptes del dia a dia. Tant en un partit de hockey, com en el meu dia a dia a l’empresa, a vegades es guanya i a vegades es perd, però cal seguir amb esforç, a ser perseverant, i mantenir l’entusiasme i la motivació per a continuar lluitant. L’esport m’ha regalat aquests valors, que he tingut la sort de poder aplicar en la meva tasca diària.”

S’ha programat una formació de 6 hores que es durà a terme a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, i que està prevista que es realitzi el proper dia 20 de juny.