Cecot i Retailcat volen que es concreti la fase de desescalada on s’ha de situar el comerç dilluns

La patronal terrassenca Cecot i la Unió d’Entitats de Retail de Catalunya (Retailcat) demanen a la Generalitat que concreti aquest dijous mateix la fase del procés de desescalada on s’han de situar la propera setmana per poder organitzar els equips, gestionar els ERTO amb temps i  preparar els establiments amb totes les mesures de seguretat i higiene.

No volen forçar l’entrada a la fase 1, si les dades epidemiològiques no evolucionen positivament, però diuen que necessiten almenys un parell de dies per adaptar-se  als criteris d’obertura. Tanmateix, les entitats entenen que, un cop demostrat el bon comportament de la major part de ciutadans, caldria reactivar l’economia, obrir els comerços i mantenir els llocs de treball.

Durant aquestes darreres setmanes els comerços de productes essencials que han obert ho han fet adoptant totes les mesures de protecció necessàries per a clients i treballadors. Per això, el sector consideraria factible activar la fase 1 per a la seva activitat si s’estableix l’obligació de portar mascareta per part de la ciutadania com a mesura complementària a les que ja han implementat els comerços de productes essencials als seus establiments.