La Cecot lamenta que la reforma de l’atur no tingui l’aval parlamentari ni de la patronal

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat la reforma del subsidi d’atur, que augmenta la quantitat d’aquesta prestació i amplia els col·lectius beneficiaris. La Cecot lamenta que l’aprovació no compta amb l’aval de la patronal, ni l’aval parlamentari. Només es sustenta en un acord entre el Ministeri de Treball i els sindicats majoritaris.

D’aquesta manera el govern, diuen, ha tornant a deixar de banda el marc del diàleg social, tal i com ja van manifestar la CEOE i CEPYME. Segons la patronal, el Ministeri de Treball hauria de fer un exercici de transparència. També caldria presentar una memòria econòmica amb l’impacte econòmic que tindrà la reforma que es proposa i l’abast de la mateixa.

Aquesta nova aprovació per la via del Reial Decret-Llei, permet una aplicació ràpida. La Cecot llegeix aquest fet en clau europea. La patronal torna a posar sobre la taula l’ús abusiu per part de l’Executiu, dels Reials Decret-Llei com un instrument per dur a terme la seva acció de Govern, sense passar pel debat i l’aval parlamentari.