Celebració del Dia d’Andalusia amb la tradicional ofrena floral

La comunitat andalusa de Terrassa ha celebrat aquest dissabte una jornada de convivència per commemorar el Dia d’Andalusia. Durant la tarda, prop d’un centenar de persones s’han apropat al monument de la plaça d’Andalusia, on s’hi ha realitzat la tradicional ofrena floral. Entre les 15 entitats culturals andaluses de la ciutat, aquest any ha estat la Hermandad de San Sebastián de Fiñana l’encarregada d’organitzar la festa.

A ritme de flamenc, damunt l’escenari hi han actuat els quadres de ball “Triana” i “Candela”, que han ofert el seu espectacle folklòric. L’acte també ha comptat amb l’actuació de la banda de música de San José de Abrucena de Terrassa, que ha interpretat els himnes d’Andalusia i de Catalunya. En aquest sentit, l’alcalde Alfredo Vega ha destacat el caràcter acollidor de la ciutat de Terrassa i la bona sintonia entre comunitats.

La jornada ha continuat amb una exhibició cultural a la Sala Crespi i, en acabar, els assistents han pogut gaudir d’un refrigeri. El Dia d’Andalusia se celebra oficialment cada 28 de febrer, en commemoració de la data del referèndum del 1980 que va permetre a Andalusia constituir-se com a Comunitat Autònoma.