Celebració del Dia Mundial contra el Treball Infantil amb la participació de Lídia Pujol

Redacció

La Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, i la Comissió de Defensa dels Drets Humans de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER), porten a terme diverses activitats a escoles i instituts per conscienciar l’alumnat sobre els valors i els seus deures i drets. Aquest dimarts al matí i a l’Institut Jaume Cabre s’ha fet un acte per commemorar el Dia Mundial contra el Treball Infantil, fixat al calendari el 12 de juny.

En aquesta ocasió,  l’activitat s’ha denominat “Cantar, compartir i escoltar” i ha comptat amb la col·laboració de la cantant Lídia Pujol. L’artista ha pogut conversar amb els estudiants.

La jornada, impulsada per l’Organització Internacional del Treball (OIT), vol denunciar l’explotació infantil que es porta a terme a molts països del món on els menors es veuen obligats a treballar i moltes vegades en les feines més dures. A la vegada, se’ls nega els drets fonamentals a l’educació i a la salut. A més, la crisi  derivada de la pandèmia està agreujant la situació i cada vegada més nens i nenes i d’edats més primerenques es veuen obligats a contribuir a l’economia familiar.