Centenars de ciutadans presencien “Il Trovatore” del Liceu a la fresca

Més de 100.000 persones s’han aplegat la passada nit de divendres en carrers i places de 166 municipis d’Espanya i Andorra per presenciar en pantalles gegants l’òpera “Il Trovatore” de Verdi, retransmesa des del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Joan Anton Rechi.

Terrassa s’ha sumat també a la cita, en concret des de l’escenari Vela, al Torrent de la Font d’en Sagrera del parc de Vallparadís, amb la sessió “Liceu a la fresca” i dins de la programació “Som Estiu!”.

L’òpera ha constat de quatre actes i ha tingut una durada de gairebé tres hores.

D’aquesta manera, Terrassa ha col•laborat en fer arribar l’òpera i la cultura a nous públics a través d’aquest acte obert a tothom, que combina l’acte popular ciutadà amb la cultura de qualitat.

La versió representada de “Il Trovatore” està inspirada en la sèrie de gravats de Goya “Els desastres de la guerra” i ha tingut com a intèrprets principals a George Petean, Tamara Wilson i Piero Pretti, entre altres.

El teatre del Liceu de Barcelona ha dedicat aquesta edició del “Liceu a la Fresca” al seu expresident Joaquim Molins, mort recentement.