Centenars de dones es concentren en el Dia contra la violència masclista

Amb motiu del Dia contra les violències masclistes, commemorat cada 25 de novembre, els col·lectius feministes surten al carrer per reivindicar l’erradicació del sistema patriarcal que explota, invisibilitza, assetja i persegueix les dones.

A Terrassa els col·lectius Rudes rebels, la Guerrilla de Cossos i Quart Creixent han convocat dos actes aquest cap de setmana. El primer, dissabte al vespre, amb una marxa no mixta de torxes des de la Mútua de Terrassa fins a la plaça Vella.
La marxa, que ha estat encapçalada pel lema “ens volem vives i amb vides dignes” ha comptat amb la participació d’unes 300 dones.

Diumenge, dia 25, s’ha fet l’acte central a la plaça Vella amb una performance per recordar totes les dones assassinades per violència masclista, així com visibilitzar la violència que moltes dones pateixen cada dia. Violències de moltes tipologies i en molts contextos diferents, però amb un eix d’opressió que és el del gènere.

En aquest 2018 ja s’han produït 89 feminicidis, per aquest motiu els col·lectius feministes creuen més necessari que mai entendre aquest fenomen com una vulneració dels drets humans i actuar de manera urgent per erradicar les violències que pateixen les dones.