Centenars de manifestants omplen Terrassa per un feminisme més inclusiu en la marxa alternativa

Amb el lema ‘El feminisme és imparable’, centenars de dones han recorregut el centre de Terrassa, de la plaça Nova a la del Vapor Ventalló, per denunciar totes les cares del masclisme a la nostra societat.

La manifestació mixta ha estat impulsada per Assemblea 8M 2022, Arran Terrassa, el col·lectiu feminista trans inclusiu Rudes i rebels i Entre Totes Cup Terrassa. Les manifestants han denunciat la utilització de la commemoració del 8 de març per part de diversos sectors.

I han clamat per un feminisme molt més divers i inclusiu.

Davant de la comissaria de la Policia, les manifestants han denunciat la detenció aquest mateix dimarts a Vilassar de Dalt d’un agent dels Mossos d’Esquadra per intentar matar la seva dona. A la plaça del Vapor Ventalló han llegit un manifest en el qual han deixat clar que hi ha milers de motius per continuar lluitant en pro de la igualtat.

L’acció aterra l’endemà de la marxa de torxes no mixta que va convertir el centre de Terrassa en l’escenari de la reivindicació feminista de la comarca en la revetlla del 8 M, i s’emmarca en una programació alternativa que ha servit, també, per reclamar la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària.

En el marc del Dia Internacional de la Dona, s’ha posat llum sobre les diferents cares d’un masclisme, que continua discriminant la meitat de la població. Amb una bretxa salarial del 20,6%, les dones catalanes cobren 5.200 euros menys que els seus companys, pateixen més la precarietat laboral i assumeixen més del 92,5% de la cura dels fills. Des del registre oficial del 2003, 1.132 dones han estat assassinades pel fet de ser dones a territori espanyol i a Catalunya es denuncien 8 agressions o abusos sexuals al dia, una cada tres hores.