Instituts i escoles de Terrassa a la Festa Sambori Vallesos-Maresme

L’Escola Creixen, l’Institut Mont Perdut i l’Institut Montserrat Roig participaran a la Festa Sambori Vallesos-Mmaresme. Òmnium Cultural l’organitza a Sabadell aquest dimecres. Són els centres educatius de Terrassa que formen part de dels 15 del Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme, que hi prenen part amb més de 700 alumnes.

La festa de Sabadell serà un dels set actes descentralitzats que aquest any, i per primer cop, l’entitat organitza. En total, 12.297 alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de 168 centres d’arreu del país, han presentat al Sambori 263 obres. Són treballs d’autoria col·lectiva i en llengua catalana, fetes durant aquest curs escolar.

A més, a les obres del Sambori han treballat temàtiques escollides pel propi alumnat. Han treballat sobre el feminisme, l’ecologisme, l’antiracisme, el pacifisme, la defensa i la cura del territori. També s’ha tractat la diversitat de gènere, la salut mental, l’antibullying, la memòria històrica, la defensa del català i la multiculturalitat. Per a fer-ho, s’ha potenciat la creació de vincles i sinergies entre l’alumnat i les entitats de l’entorn local.

El Sambori és un dels principals projectes de cohesió d’Òmnium Cultural per fer front a les desigualtats educatives. Té l’objectiu d’enfortir les expectatives de futur i també el sentiment de pertinença, de forma col·lectiva. Promovent, així, l’esperit crític, el treball en equip i l’emancipació cultural, a través de la creació de propostes artístiques audiovisuals, teatrals, literàries i/o plàstiques en català, a les aules d’escoles i instituts de Catalunya, Andorra, la Franja, l’Alguer i la Catalunya Nord.