Cima deixarà al setembre la presidència del CST satisfet d’haver evitat la fusió amb el Parc Taulí

Eusebi Cima deixarà al setembre la presidència del Consorci Sanitari de Terrassa després de més de quatre anys al càrrec. Marxa satisfet d’haver aconseguit l’objectiu principal que s’havia marcat: demostrar que l’Hospital de Terrassa era viable i evitar així una fusió gairebé decidida amb el Parc Taulí de Sabadell. Això, diu, s’ha aconseguit gràcies a l’esforç de tothom. D’una banda, la Generalitat i Ajuntament que, han agafat un major compromís amb el Consorci. De l’altra, la plantilla i el comitè d’empresa, avinguts a un procés de reestructuració i posada en marxa de nous serveis després d’un període llarg de retallades. En quatre anys el dèficit de l’empresa ha passat de superar els 40 milions d’euros a baixar dels 30.

Un cop completat el pla de viabilitat del Consorci, Cima creu que ara ve una època d’expansió i creixement. I és que a banda del nou CAP de Can Roca que el Consorci podria gestionar, Terrassa té pendent una reestructuració dels centres d’atenció primaria. A més, el departament de Salut ha de posar el dia el Vallès Occidental en serveis assistencials. L’Hospital de Terrassa té lloc per créixer i, de moment, aquest any començaran les obres de construcció de dues noves plantes.

L’encara president del Consorci Sanitari marxa sense haver vist l’Hospital de Terrassa com a hospital universitari. Fa tres anys que hi fan pràctiques estudiants de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya, on també fan classes metges del Consorci. Els tràmits són lents i fins passat l’estiu no serà oficial.

Eusebi Cima no ha volgut optar a un segon mandat al capdavant del Consorci. El Departament de Salut ja ha fet públic que el substituirà Jordi Labòria, amb un perfil més polític. Cima el defineix com una persona molt respectada, amb gran capacitat de negociació i amb una llarga experiència a l’Ajuntament i a la Diputació.