Cinc detinguts pel decomís d’una plantació de marihuana al Segle XX

La Policia deté cinc persones i dona per desarticulat un grup criminal que operava en una nau industrial de Terrassa. Quatre dels detinguts custodiaven una plantació de marihuana descoberta el passat 9 de març, en l’entrada i escorcoll a una nau del carrer Joan Monpeó, al barri del Segle XX. El cinquè detingut, a El Papiol, es cuidava de controlar el grup i feia el trasllat entre d’altres plantacions.

A tots se’ls acusa d’un delicte de pertinença a grup criminal, contra la salut públic i de defraudar fluïd elèctric. La Policia Nacional, en col·laboració amb el cos municipal, van incautar més de 100 quilos de cabdells de marihuana i més de 220 plantes de 85 quilos més, que estaven en fase de recol·lecció. La nau industrial estava dividida en tres estades, dues dedicades al cultiu i una altra on s’hi feia el procés d’assecat i preparat per a la distribució.

Els quatre cuidants de la plantació romanien sempre a la nau fins el punt de convertir-la en la seva residència. A més de la plantació també feien la connexió fraudulenta a la xarxa. La nau gastava una potència de 173 kw, l’equivalent al consum de 433 habitatges. Aquest elevat consum podria ser la causa de la sobresaturació de la xarxa que va provocar diversos talls de llum a uns 160 habitatges de la zona.

La recerca del grup criminal que busca encara si hi ha més persones implicades, s’ha fet per la Brigada Local de la Policia Judicial de Terrassa, amb la diligència d’entrada i registre a càrrec de la Policia Municipal. Els quatre detinguts el passat dia 9 ja van entrar a presó provisional a l’espera del judici, per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 de Terrassa. El cinquè detingut es troba en llibertat amb càrrecs a l’espera també del judici oral.