Cinc escoles de Terrassa participen a la nova temporada del programa ‘Pica Lletres’

El Teatre Auditori de Canovelles (Vallès Oriental) ha acollit aquest dimarts la gravació del programa Pica Lletres. L’espai s’emetrà per Canal Terrassa i la resta de televisions de la Xarxa Audiovisual Local el proper maig.

Hi participen 12 escoles dels vallesos, 5 de les quals són de Terrassa. Es tracta dels instituts Can Roca, Can Jofresa, l’institut escola Pere Viver i les escoles Martí i El Cim. Els cinc centres competeixen amb l’institut l’Estatut, de Rubí, l’institut de Matadepera, el Ramon Fuster, de Cerdanyola del Vallès, el Marta Mata, de Montornès del Vallès, l’institut Manolo Hugué, de Caldes de Montbui, l’institut La Ferreria, de Montcada i Reixac i l’escola Crea Nova, Creativitat i Innovació, de Sant Cugat del Vallès. Només un s’ha classificat per passar a la Gran Final Nacional.

Aquest any el presentador del Pica Lletres és el tiktoker Albert RoigPica Lletres és un concurs de Produccions Audiovisuals Antàrtida per a diferents televisions i ràdios amb la col·laboració de la Xarxa de Comunicació Local de Catalunya i el suport de l’Institut d’Estudis Catalans.

Els objectius principals del concurs són entretenir, fomentar i promoure la lectura i l’ús de la llengua catalana, tenint en compte tant el vessant escrit com l’oral. Saber lletrejar un mot correctament significa descobrir-ne cada part, llegir i escriure’l bé, conèixer l’alfabet i la pronúncia de la nostra llengua. L’organització considera l’activitat com una possibilitat didàctica en l’educació lingüística de l’alumnat, alhora que lúdica i divertida. La versió televisiva del Pica Lletres és un concurs destinat als alumnes de 3r d’ESO. Poden participar-hi tots els centres de Catalunya, que són dividits per zones geogràfiques.