Cinc mesos després, la ciutadania podrà tornar a desplaçar-se per tot Catalunya

Cinc mesos després, la ciutadania podrà tornar a desplaçar-se per tot Catalunya. Serà a partir del proper dilluns 15 de març.

El Procicat ha anunciat que aixeca el confinament perimetral i autoritzarà la mobilitat per tot el país, tenint en compte la proximitat de les vacances de Setmana Santa. Amb tot, el govern espanyol no permetrà la mobilitat entre comunitats autònomes.

L’altra gran novetat anunciada per la Generalitat beneficiarà al comerç, que podrà tornar a obrir els caps de setmana. La mesura es podrà aplicar en aquells establiments de fins a 800 metres quadrats.

Queden sense resposta les peticions del sector de la restauració que reclamava l’ampliació dels horaris per poder oferir sopars. La Generalitat considera que encara és aviat per fer-ho i manté la franja d’obertura de dos quarts de 8 del matí fins a les 5 de la tarda de manera ininterrompuda.

I pel que fa al sector de l’esport, es permetran les competicions federades per als menors de 16 anys.

Pel que fa a la resta de restriccions, de moment, es manté el toc de queda a les 10 de la nit i les reunions entre persones de diferents nuclis de convivència només es podran fer a l’aire lliure.