Cinc municipis del Vallès Occidental tenen ajudes econòmiques locals obertes de suport al teixit empresarial

Catorze municipis del Vallès Occidental han aprovat mesures econòmiques directes de suport al teixit empresarial derivats de la crisi econòmica i social de la COVID-19. Actualment estan vigents convocatòries per ajudes directes a Barberà del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Sant Cugat del Vallès i Vacarisses.

També han realitzat ajudes econòmiques a Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Palau-Solità i Plegamans,  Polinyà, Ripollet, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i  Viladecavalls.

Des del Consell Comarcal s’ha elaborat l’Informe de mesures municipals aplicades davant l’impacte de la COVID-19, elaborat per l’Observatori comarca  per recollir les característiques bàsiques i ajudar en la seva difusió.

La gran majoria d’ajudes econòmiques locals  són en forma d’ajuda econòmica, via subvenció, d’altres en forma de microcrèdit. Molts tenen el requisit de cessament de l’activitat, on es demana que hi hagi hagut una disminució de la facturació, normalment entre un 50% o 70%. L’import pot variar des dels 400 € als 1.500 €, depenent del municipi.Cal destacar, que són compatibles amb altres tipus d’ajuts atorgats per altres organismes. 

463 mesures per fer front a la Covid-19 engegades pels ajuntaments vallesans

Fins el 23 d’octubre els ajuntaments de la comarca han engegat 463 mesures. 

D’aquestes, gairebé la meitat són de caràcter social (219), el 35% de suport laboral i empresarial (163) i el 18% relacionades amb iniciatives de fiscalitat (81). En relació amb aquestes, més de la meitat són per suspensions, reduccions i exempcions de taxes, de preus públics i d’impostos, com també el 27% amb pròrrogues, ajornaments i fraccionament d’aquests.

En canvi, les mesures de suport laboral i empresarial són més variades i el 34% estan relacionades amb iniciatives de suport a la restauració i el comerç. També destaquen els acords que promocionen la cerca activa de feina i l’assessorament empresarial, cadascuna amb l’11%.

Finalment, les mesures d’àmbit social  destaca, amb el 20%, el reforç dels serveis d’assistència a persones en situació de vulnerabilitat, seguit de projectes per a la infància i adolescència.

L’informe es complementa amb un repositori documental de les mesures més rellevants a escala estatal i autonòmica.