Cinc regidors socialistes del govern municipal han presentat la seva renúncia

La renúncia de Jordi Ballart al PSC i a l’alcaldia ha anat acompanyada, gairebé simultàniament, de la marxa de cinc regidors més de les files socialistes. Són Noel Duque, regidor de Serveis Socials, Joventut i Lleure Infantil i Comunicació i Premsa i que aquesta setmana, després del trencament del pacte amb el PDeCAT, assumia l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació; Lluïsa Melgares, tinent d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, així com regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat; Rosa M. Ribera, Regidora d’Educació, Turisme i Normalització lingüística, i regidora de Presidència i Relacions Institucionals; Maruja Rambla, regidora de Salut, Solidaritat i Cooperació Internacionals i Gent Gran i Jordi Flores, regidor de Cultura. Quatre d’aquests regidors van entrar a la llista electoral del 2015 com a independents; l’única que era del PSC, i amb experiència prèvia al consistori, era Lluïsa Melgares.

Afegint la marxa de Ballart, són sis les baixes al Grup Municipal Socialista. Queden, per tant, només tres regidors socialistes: el primer tinent d’alcalde, Alfredo Vega; el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol i Amadeu Aguado, que dirigeix l’àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat.

En els propers dies es formalitzaran les corresponents renúncies i s’anunciaran les persones que entraran a formar part del grup municipal socialista i els substituiran. D’altra banda, i pel que fa a l’elecció del nou alcalde, segons la legislació electoral s’ha de celebrar en els 10 dies hàbils després de la presa en coneixement per part del Ple municipal, de la renúncia de Jordi Ballart. Això implica que, que com a molt tard, s’ha de celebrar el 17 de novembre.