Cinc terrassencs integren la selecció catalana absoluta que competirà al Campionat d’Europa de corfbol

La ciutat belga d’Anvers acull del 25 al 30 d’octubre el Campionat d’Europa de corfbol, la màxima cita continental, amb la participació de les millors seleccions per rànquing mundial de la Federació Internacional de Korfbal (IKF). Entre elles hi serà Catalunya (onzena del Món), amb un clar accent egarenc, ja que fins a cinc jugadors i jugadores de la ciutat integren la selecció catalana absoluta.

El CK Vallparadís hi aporta quatre. Són Alba Rosa, Laura Tobaruela, Míriam Moraleda i Àlex Llovera, mentre que el cinquè integrant terrassenc és Albert Padilla, del CK Castellbisbal. També hi serà el company d’equip de Padilla, Pedro López, jugador de Montcada i Reixac i resident a Terrassa.

Catalunya s’ha preparat aquestes setmanes per fer un bon paper a l’Europeu, on es veurà les cares amb Alemanya (amb qui debutarà el dilluns 25 a les 15.45h), República Txeca i Bèlgica, seleccions que integren el grup “B”. L'”A” està format per la gran favorita, Països Baixos, Portugal, Hongria i Anglaterra. La selecció catalana s’ha renovat profundament respecte l’equip que va assolir la medalla de bronze del 2016, una gesta difícil de repetir. En darrera edició, la del 2018, el combinat català va finalitzar en sisena posició.

Un relleu generacional, amb la convocatòria de jugadors i jugadores que debuten amb la selecció absoluta, que ha fet instaurar un missatge de prudència en la selecció de cara a les possibilitats de Catalunya en aquest Europeu. De fel el seleccionador català, Albert Parrón, ha assenyalat als mitjans oficials de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), que “la virtut d’aquesta selecció és que tenim respecte al rival i no ens podem confiar en si han pogut jugar o no les seves respectives lligues. Ens trobarem un nivell físic, tàctic i tècnic molt alt i haurem de lluitar fins al final per obtenir els resultats desitjats. Serà difícil entrar en les semifinals, però lluitarem fins al final i, d’altra banda, seguirem construint la selecció catalana que formarà part dels propers tornejos”.

Partit amistós de preparació de Catalunya contra el Sant Llorenç KC (Font imatge: Sant Llorenç KC)

Cartell promocional de l’Europeu d’Anvers (Font imatge. korfbafoto.nl)