Cinema i castells faran pinya cada any a Terrassa amb el nou festival que arrenca aquest divendres

Terrassa acollirà aquest cap de setmana el primer festival de cinema dedicat al món casteller. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Revista Castells, l’Ajuntament de Terrassa, el Parc Audiovisual de Terrassa i la Unesco.

En aquesta primera edició, el Festival de Cinema Castells presentarà 25 produccions audiovisuals sobre les tradicionals torres humanes. La primera secció oficial a competició és la de documentals, amb sis aspirants al premi. L’altra està dedicada als vídeos promocionals de les colles, en aquest cas amb nou participants entre els quals els Castellers de Terrassa i Minyons. Totes dues categories mostraran audiovisuals produïts entre el 2019 i el 2021. A més, fora de concurs, el festival també programa sis pel·lícules de períodes anteriors a la secció «Temps passats».

Les projeccions tindran lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, amb entrada gratuïta per a totes les sessions. A banda de les pel·lícules, el Festival també oferirà diàlegs a l’entorn dels castells i l’audiovisual, com el que recordarà l’espot de la furgoneta dels Minyons de Terrassa. L’objectiu del festival és donar visibilitat a la producció audiovisual del món casteller i incentivar-ne noves creacions. Els organitzadors preveuen que el Festival de Cinema Castells es converteixi en una cita anual amb seu a Terrassa.

La inauguració d’aquesta primera edició serà divendres a les 19h, amb la projecció d’un documental sobre la històrica Diada de Santa Úrsula de 1981. L’acte per anunciar els guanyadors serà diumenge a les 13h.