Cinquanta-un anys després del seu concert, Pete Seeger segueix present a Terrassa

Aquest dissabte ha estat el dia escollit per retre homenatge a la figura de Pete Seeger, un cantautor i activista americà que és considerat un referent de la cançó protesta. El 1971 va fer un concert a Terrassa, convertint així la nostra ciutat en la primera parada que va fer a Catalunya.

L’any passat hagués fet justament cinquanta anys d’aquest concert però les restriccions sanitàries no van permetre que es fes. Aquest cap de setmana, davant del pavelló de l’SFERIC, s’ha dut a terme aquest acte que ha comptat amb parlaments i música en directe amb una trentena d’assistents que han volgut rememorar la importància de l’activisme social de Seeger a través de les seves cançons.

Al mateix lloc on s’ha celebrat aquest acte, que també ha comptat amb la regidora de cultura Rosa Boladeras, dies abans s’hi va instal·lar una placa en memòria d’aquest estatunidenc referent en la cultura de la cançó protesta mort fa vuit anys.

Les cançons de Seeger als anys cinquanta i seixanta parlaven de l’ecologia, la protecció dels infants, l’alliberació dels presos polítics o el final de les guerres. Tots ells són temes que no han caducat i que dècades després encara necessiten ser combatuts i erradicats per fer del nostre, un món millor.